ALUMINIUM Collection : habillage de façade Infinit

Mato habillage de façade extraordinaire! 

  • De profielen zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De onzichtbare bevestiging zorgt voor een strak lijnenspel.
  • 4 specifieke profielen aangevuld met standaard profielen en/of plooiwerk op maat zijn voldoende om alle combinaties te realiseren
  • Beschadigde profielen kunnen snel en eenvoudig vervangen worden zonder heel de gevel te verwijderen
  • Ook geïntegreerde ramen, deuren en garagepoorten zijn mogelijk met Mato
Aluminium Collection: Mato Infinit gevelbekleding


De profielen zijn voorzien van een poedercoating in RAL-kleur naar keuze, in anodisatiekleuren en houtlook (MOODS). Hierdoor wordt een duurzame en onderhoudsvriendelijke coating verkregen.

 

De achtergrond en de afwerkprofielen kunnen in verschillende kleuren worden uitgevoerd wat de mogelijkheden onbeperkt maken.

Mato 1: strak & minimalistisch

MATO 1 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding
MATO 1 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding

De verticale lijnen van Mato 1 zijn perfect voor diegenen die fan zijn van het motto ‘eenvoud siert’. De subtiele verticale lijnen van deze gevelbekleding zorgen in een handomdraai voor een minimalistische toets om bij weg te dromen. Bovendien kan je met Mato 1 eenvoudig verschillende elementen in de gevel verwerken, zodat deze volledig opgaan in het geheel.

 

Mato 2: sterk & uitgesproken

MATO 2 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding
MATO 2 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding

Wanneer je voor Mato 2 kiest als afwerkprofiel, kies je voor een sterk en uitgesproken lijnenspel met meer diepte. Dat komt omdat het blokvormige profiel 40 op 30mm is. De verticale belijning van dit diepe profiel zorgt altijd voor een stijlvol resultaat met een veranderlijk schaduweffect.

 

Mato 3: horizontaal lijnenspel

MATO 3 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding
MATO 3 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding

Mato 3 is een trapeziumvormig profiel dat enkel horizontaal geplaatst wordt. De unieke vorm zorgt voor een strak, horizontaal lijnenspel met weinig reliëf. Mato 3 staat bekend om z’n onderhoudsgemak: door de schuine bovenzijde en horizontale plaatsing, blijft er geen vuil of water op de bovenkant liggen. Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar de perfecte combinatie tussen design en comfort.

Mato 4: uitgesproken contrast

MATO 4 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding
MATO 4 ALUMINIUM profielen voor gevelbekleding

Wil een statement maken met jouw gevelbekleding? Dan is Mato 4 alles waar jij naar op zoek bent. Met een diepte van 45mm, zorgt Mato 4 voor een uitgesproken karakter met een waanzinnig contrast tussen licht en schaduw. Op zoek naar krachtige en onvergetelijke belijning in jouw gevel? Dan zit je goed bij Mato 4.

 

Aluminium: alle voordelen op een rijtje!

Aluminium gevelbekleding was jarenlang enkel te zien op gevels van bedrijfspanden. Tegenwoordig is de toepassing meer en meer te zien in het straatbeeld. Hoe dat komt?

Aluminium heeft een aantal belangrijke voordelen:

Robuust:

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO
GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO

Aluminium is robuust en dat zorgt voor stevige gevelconstructies. De sterkte van het materiaal beschermt je woning of gebouw tegen alle weersomstandigheden. Is er toch een profiel beschadigd? Die kan in een mum van tijd vervangen worden.

 

 

Lichtgewicht:

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO
GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO

Hoewel stevige materialen vaak ook heel wat gewicht met zich meebrengen, is aluminium een licht materiaal. Een groot voordeel, want op die manier kan de gevelbekleding eenvoudig geplaatst worden en beperkt die de belasting van de gevel tot een minimum.

Duurzaam en milieuvriendelijk:

Aluminium profielen zijn bestand tegen UV-stralen en vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom. Aluminium is oneindig recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Wist je trouwens dat er voor de recyclage van aluminium slechts 5% van de energie nodig is die wordt gebruikt om van bauxiet aluminium te maken? Onze profielen bestaan voor 80% tot zelfs 95% uit gerecycleerd aluminium.

Onderhoud:

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO
GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO

Aluminium heeft weinig onderhoud nodig. Daardoor bespaar je uiteraard ook aardig wat geld uit. Het volstaat om de gevel een aantal keer per jaar te reinigen, zo blijf je de kwaliteit garanderen en zal je er nog jarenlang van genieten. Tip: schoonmaken kan eenvoudig met zuiver water en een pH-neutraal reinigingsmiddel.

 

Kleuren:

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO
GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO

In alle RAL-kleuren mogelijk. Mato kan gepoedercoat worden in alle mogelijke RAL-kleuren. We kiezen bewust voor een poederlak met een hoge UV-weerstand en een uitstekend kleurbehoud. Dit beschermt ook tegen corrosie en alle weersomstandigheden.
Anodisatie: Anodiseren is een elektrochemisch proces waarbij een oppervlaktelaag gevormd wordt van aluminiumoxide. Duurzaam en uitermate geschikt in agressieve milieus, zoals aan zee, zwembaden of in grote industriegebieden. De natuurlijke aluminiumkleur kan behouden blijven maar er kan ook voor een andere kleur gekozen worden.

Op maat:

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO

Dankzij het klik-systeem is er veel mogelijk. Denk maar aan een basisprofiel en een afwerkprofiel in een andere kleur. Heb je zelf een idee voor het ontwerp van een nieuw afwerkprofiel? Wij denken graag met je mee om dit ontwerp te realiseren.
Houtlook (MOODS): Een rustiek gevoel maar met aluminium als basis.

Mato is ook verkrijgbaar in houtlook. De houtlook wordt verkregen door een folie met zichtbare houtstructuren.

Moods:

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO MOODS HOUT-FOLIE
GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO MOODS HOUT-FOLIE

Een houtlook in én rondom je woning? Vroeger was dat kiezen voor sfeer, met het nadeel dat je het ook moest onderhouden. Bij Mato vroegen we ons af of we daar geen oplossing voor konden bieden. Dat zachte, rustgevende gevoel, maar dan met aluminium als basis. Topmateriaal, vederlicht, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Onze oplossing? MOODS is een gekleurde folie, met veel mogelijkheden qua houtstructuren en kleuren.
 

GEVELBEKLEDING ALUMINIUM: MATO MOODS HOUT-FOLIE

Zo kies je voor het duurzame karakter van aluminium gevelbekleding, en behoud je het warme, huiselijke gevoel dat alleen een houten interieur je kan bieden. En waar je geniet van het warme, duurzame karakter van de MOODS-houtlook, daar krijg je er de kwaliteit van aluminium gewoon bij. Net als de expertise en het advies van Mato. Beter kan niet.

 

Configurez votre porte dans les moindres détails

Quelques clics suffisent pour concevoir votre future porte.

Utilisez pour ce faire une photo de votre propre façade ou un exemple de façade contenu dans ce programme !

Définissez vos préférences de couleur dans la configuration puis admirez le résultat !


Lancez le configurateur de porte